Monday, June 13, 2011

Aku Yang Kehilangan....

Assalamualaikum.........

Siapa yang kehilangan itu??
urmmmmm... xd lah,sbenarnya time aku post entry ni masa asyik aja melayan lagu rock cintan dulu2..ala lagu Segalanya Ku Terima yang dinyayikan oleh Ilusi, dan skarang dipopularkan pulak oleh Hazama AF pulak.. mesti ramai yang tahu dan hafal lagu ni kan???haha.............. apapun, aku tak nak lah cerita pnjang2 pasal lagu ni (walaupun lagu ni salah satu my feveret tau...)hehe....
Haaaaaaa tu  dia kumpulan Illusi..hehe

Apapun, siapa yang hilang ke, barang hilang ke, tu sume tak penting....... So apa yang PENTING???

Sebenarnya yang perlu kita amik ihtimam adalah diri sndiri, susah payah kita mengejarnya, last2 hilang ghaib begitu saja.. oh rugi btol kan??? itulah dia ILMU..Kita berusaha, belajar tp last2 kita jugak tak amalkan ilmu yang duk blaja tu.. pepatah arab ada menyatakan "Ilmu tanpa amal ibarat pohon tidak berbuah"... sia2 saja..


tengok, pokok yang tidak berbuah ni..hehe

Kalau saya la, pokok yang tidak berbuah ni sapatutnya ditebang dan digantikan dengan pokok lain yang boleh meghasilkan buah yang banyak dan baik. Ini kerana peranan yang sepatutnya dimainkan olehnya tidak berfungsi lagi (walaupun sbnrnya tmbuhan ni adalah salah satu hidupan yang mengimbangi ekosistem kite..tp lantaklah..hahaha).... Begitulah jugak pada diri kita, sia2 kita hidup tanpa mengamalkan ilmu yang ada..

Apapun, kita bermuhasabah diri kita... Amalkan ilmu yang kita belajar.. Semoga kita success selalu................ Gud Luck For All..hehe.........

No comments:

Penghuni Cakap Bual

Share This!