Sunday, September 25, 2011

cbArtis: Faizal Tahir - KARMA Live

Kepada peminat Gitar, lagu KARMA nyayian sendiri oleh Faizal Tahir dalam versi Akustik.. LAyanzz..




Video ini kredit kepada komidua

KARMA - Faizal Tahir

Seumur hidup memang tak mungkin,
Untuk aku terus bersamamu,
Seumur hidup hanya untukmu,
Menyakitkan memuaskan dirimu,

Chorus
Halalkan segala makan dan minumku,
Cari aku kira kau masih berani,
Berdepan realiti,

Hey hey jangan kau sentuh,
Aku bukan boneka,

Kamulah kamu,
Aku bukan boneka,

Kelak kau tahu,
Lewat harimu,

Lima tahun dalam kegelapan,
Hari ini kau bebas berjalan,
Lima tahun dalam kebenaran,
Hari ini hari kamu dan aku,

*Ulang Chorus

Dan karma kan mengambil tempat,
Menjemput kau buatku,
Ku harapkan kau kembali,

Hey hey biar kau tahu,
Aku bukan boneka,

Akulah aku,
Aku bukan boneka,

Kini kau tahu,
Lewat hariku,

Biar kau tahu,
Aku bukan boneka,

Akulah aku,
Akulah aku,
Kini kau tahu,
Lewat hariku,

Habiss..........

P/S : Boleh challenge?hehehe

cbMacam2: Jom 'Like' Page ini



Assalam semua..
Kaifa hal antum?hehe..ber'speaking' Arab jugak hari ini.. di harap semuanya sihat2 blako. Mungkin anda semua pelik dan tidak faham kan, apa makna bahasa Arab kat atas tu, jom kita terjemah :

Kaifa : bagaimana
Hal : keadaan
Antum : kamu semua

So, jawab dalam hati je la ye.. kalau korang menjerit kuat2 pun, bukannya saya dengar kan?hehe.. Sebenarnya hari ini, bukan saya mahu ajarkan kamu bahasa Arab, tapi ingin menyambut peluang yang ada supaya tidak terlepas. Peluang apa tu ye?? =)

Ok la, di sini saya ada wujudkan satu Page dalam Facebook ( klik di sini kalau nak ADD ) - taktik promosi facebook sendiri..hihi. Jadi saya mahu ajak kawan2 sekalian, marilah kita berkongsi sedikit sebanyak ilmu yang ada, dengan sekali LIKE je page ni..

Jom LIKEEEEEEEEEEEEEEE......................>>>>>>>>





P/S : I Follow U Follow hehe..

Thursday, September 22, 2011

cbLawak: Petua wajib diamalkan



Assalam semua...
Apa khabar? Lama dah tak update blog ni. Apepun, hari ni saya ada sdikit petua nak dikongsi bersama hangpa semua, ada masa rajin2 la amalkan ye...hehe


Ni dia petuannya, sekadar suka2 je.. =)
  • Petua Cepat Di pinang - Banyakkan Meminum Air Pinang
  • Menegangkan Kulit Muka - Stepler Tempat² Yg Kendur Tue..
  • Menghilangkan Cagu - Potong Jari Yg Kena Cagu Tue...
  • Menghilangkan Bau Badan - Berendam Dalam Minyak Wangi
  • Melembutkan Rambut - Rendam Kepala Dalam Air Menggelegak...
  • Melentikkan Bulu Mate - Pakailer Bulu Mate Palsu...
  • Melebatkan Rambut - Cari Baja Rambut...
  • Mengurangkan Dengkur - Kurangkan Tidur..
  • Menghilangkan Ketuat - Potong Dgn Pisau Cukur Cap Buaya....
  • Mengempiskan Perut - Jgn Makan & Jgn Minum...
  • Mengekalkan Kecantikan - Kekalkan Mekap, Jgn Basuh2...
  • Menyegarkan Mate - Tuang Eye Mo...
  • Mengelak Rambut Gugur - Lumur Dengan Gam Gajah...
  • Menghilangkan Kelemumur - Gunakanlah Syampu Rejoice..
  • Menurunkan Berat Badan - Turun Ikut Lif
  • Mengatasi Tumit Pecah - Jalan Berjengket-Jengket
  • Memerahkan Bibir - Pakai Lipstick arr..
  • Menghaluskan Kulit Muke - Gosok Dgn Kertas Pasir
  • Menaikkan Seri Muke - Makan Kuih Seri Muka Sambil Naik Tangge..
  • Menghilangkan Bau Mulut - Minum Minyak Wangi
  • Menghilangkan Lebam Di Mate - Elakkan Dari Kene Penumbok..



P/S : Selamat beramal... =)

Sape yang tahu petua nak bagi muka berapi2 camni?hehe

Penghuni Cakap Bual

Share This!