Saturday, December 22, 2012

E-book Menjadi Peniaga yang Berjaya

Assalamualaikum..
Hai semua..hari ni tengah2 saya jalan2 kat blog-blog orang len, sy terjumpa satu e-book mengenai bagaimana cara nak jadi pemborong atau penjual yang mengambil barang dari China. Menarik jugak e-book ni, so saya nak kongsi dengan member2 skalian..hehe
 
 
Cuba pikir kan, kita baru je tukar kipas lap top ASUS  yang pencen (pusingan dan slow). Mujur tak cair barang dalam sebab dah lama perkara ni berlarutan. Kelmarin pergi hantar kat kedai baiki komputer dan kena caj RM140 untuk tukar fans baru. Rupa2nya bila check dari supplier. Elehh! RM60 je pun rege. Siapa tahu lubuk pembekal memang best. Macam2 boleh buat sama ada untuk kegunaan sendiri ataupun bisnes. :-).
 
Kenapa berbeza harga?supplier murah tp kita yng jd pmbeli kdg2 2x ganda kena bayar dari harga asal. So, kena pandai la cari lubuk barang2 murah ni, walaupun tuk kegunaan anda sndiri n klu nk lebih pndapatan silap2 ari bulan bleh jd pjual cam cina2 kat lowyat yang jual gadget2 tu..
 
Yang sy tertarik dari ebook ni,sbbnya dia beritahu cara kita nk dptkn barang dari sana dengan mudah dan berkualiti barangnya. Dulu sy pikir jugak China ni bnyk brg tiruan n xleh pcaya, tp bila lec sub keusahawanan sy sndiri mceritakan pngalaman beliau melawat Goungzhou tmpt pusat shopping dunia, sume pakat tumpu kt sana nk borong brg2 dan hrga pun murah kawwww2 jika dibndingkn ngan tmpt kita ni, kualiti pun sama je dia habaq.
 
Murah2 tp klu xtau cane nk dptkn, sama je kan, nih link leh tgk2 kat sini kalu nk tau lebih lanjut sal dapatkn barang dari sana dengan harga muross..
 

 
 
Maklumat lanjut : Lubuk barang dari China
 

No comments:

Penghuni Cakap Bual

Share This!